Zirkonyum kaplama yaptıranların dikkat etmesi gerekenler, iyileşme sürecini daha rahat geçirmek ve kaplamayı sorunsuz kullanmak için önem taşır. Diş estetiğinde büyük bir paya sahip olan bu kaplama türü, kişiye estetik bir gülüş sunar.
Zirkonyum beyaz bir maddedir. Seramik hâline dönüştürülmek suretiyle kullanılır ve normal dişten neredeyse farksız, doğal bir görünüm meydana getirir.
Bu sonucun alınabilmesi ve korunması için tedavi öncesi-sonrası dikkat edilmesi gereken hususları bilmek lâzımdır.
- Tabii ki her şeyden evvel, başarılı ve güvenilir bir klinik-hekim tercih etmek önemlidir. Bu aşamada kliniğin referanslarını, web sitesini, çeşitli platformlardaki yorumlarını incelemek seçim yapmayı kolaylaştıracaktır.
- Zirkonyum uygulanacak bölgenin ölçüsü doğru alınmalı ve kaplama, alınan ölçü çerçevesinde hazırlanmalıdır.
- Tercih edilecek porselenin kalitesi de oldukça mühimdir. Zira bunlar hassas yapılıdır ve kolaylıkla zarar görmeleri muhtemeldir.
- Uygulama sonrasında hassasiyet, ağrı, rahatsızlık hissi olabilir. Bunlar geçicidir. Hekimin önerdiği topikal anestezik jeller ve ağrı kesiciler düzenli kullanılmalıdır.
- Operasyondan sonraki ilk birkaç saat anesteziden kaynaklı uyuşma olabilir. Bu durum geçene kadar sert cisimleri çiğnemekten veya sıcak sıvılar içmekten kaçınılmalıdır.
- Geçici kaplama, kalıcı kaplamaya nazaran daha kırılgandır. Travmatik durumların engellenmesi için özel dikkat gerektirir. Bu kaplamaların yerinden çıkmasına yol açabilecek yapışkanlı gıdalardan, sakız ve benzeri ürünlerden uzak durulmalıdır.
- Hasta, geçici kaplamanın olduğu bölge ile değil çenesinin diğer tarafıyla çiğnemeye özen göstermelidir.
- Ayrıca geçici kaplama mevcutken diş ipi kullanılmamalıdır. Yoksa diş etleri tahriş olabilir.
- Kalıcı kaplamalar takıldıktan sonra hasta istediği gıdaları tüketmeye başlayabilir. Fakat ilk etapta sert gıdalar ve yapışkan besinler tüketilmemesi önerilir.
- Dişler florür barındıran bir diş macunuyla her gün fırçalanmalıdır.